.:SELAMAT DATANG.:

Click Me~
"Selamat Datang ke Blog Tumpang Lalu "

10 Manfaat Melakukan Seks

Jumaat, 14 Mei 2010

10 Manfaat Melakukan Seks

Selama ini kebanyakan orang hanya mengetahui dalam melakukan hubungan seks, yang didapati hanyalah kepuasan berupa orgasme yang diraih oleh pasangan yang melakukannya. Tetapi sebenarnya selain itu, ada juga manfaat yang tersembunyi yang kita dapat dengan melakukan hubungan seks, Antaranya anda perlu klik pada read more laaa dahulu..hihihi..

1. Mengurangkan risiko disfungsi ereksi

Kajian terkini menunjukkan lelaki yang selalu melakukan seks dapat mengurangkan risiko berkembangnya disfungsi ereksi.Lelaki yang melakukan seks sekali dalam seminggu mempunyai risiko dua kali lebih besar menderita disfungsi ereksi jika dibandingkan dengan lelaki yang terlibat dalam aktiviti seks selama 3 kali dalam seminggu.
2. Mengurangkan berat badan
Tidak perlu pergi Gym.Seks dapat membuatkan semua kelompok otot tubuh bekerja. Ini merupakan latihan cardio-vascular yang bagus dan akan membantu anda membakar 300 kalori dalam satu jamnya.
3. Melepaskan tekanan
Dengan mendapatkan kepuasan dari hubungan seks dapat membantu menghilangkan beban dari hari yang berat dengan meningkatkan tingkat cuddle chemical oxytocin, yang mana dapat membangkitkan perasaan kehangatan dan cool
4. Meningkatkan prestasi
Mengikut kajian oleh Norwegian University of Sport,atlet wanita yang melakukan seks pada malam sebelum berlumba pada keesokan harinya,akan merasa lebih percaya diri dan lebih rileks daripada biasanya.
5. Awet muda
Tingkatkan penampilan anda dengan hubungan seks yang memuaskan.Seks akan membuat anda selalu tampak dan merasa lebih muda, serta membuat rambut menjadi lebih berkilau dan kulit menjadi lebih cerah. Semua ini kerana bertambahnya estrogen dan hormon lainnya.
6.Meringankan rasa sakit
Sakit kepala? Lupakan ubat penghilang rasa sakit dan minuman alkohol kerana perasaan nyaman ketika endorphin dilepaskan semasa hubungan seks dan dapat membantu mengurangkan rasa sakit.
7. Mengatasi depresi
Kepuasan dan hormon yang dihasilkan juga dapat mengurangkan depresi dan kegelisahan.
8. Meningkatkan kekebalan
Melakukan seks dua kali dalam seminggu dapat membuatkan anda terhindar dari selsema atau deman. Mengikut kajian di New Scientist, Hal ini disebabkan hubungan seks dapat meningkatkan lgA (lapisan pertahanan pertama dari sistem kekebalan)
9. Mempercepatkan pemulihan kondisi badan
Dengan berusaha keras untuk meraih bahagian tubuh seperti perut dan bahagian dalam paha dalam beberapa sesi hubungan seks dalam seminggu,dapat membantu memacu badan anda kembali ke kondisi fit.
10. Hidup lebih lama
Mengikut kajian University of Bristol,lelaki dan wanita yang melakukan seks 3 kali dalam seminggu dapat mengurangkan risiko mereka terkena serangan jantung atau stroke.
Sumber : Macam-macam ada

0 komen:

Lorem Ipsum

Our Blogger Templates

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP