.:SELAMAT DATANG.:

Click Me~
"Selamat Datang ke Blog Tumpang Lalu "

Nongkrong (2012) DVDRip

Khamis, 31 Mei 2012

::INFO::
Source: Nongkrong (2012) DVDRip RMVB/MKV-KURYU
Encoder: Kuryu
Genre: Comedy | Horror
Runtime: 90 min
User Rating: N/A
Country: Malaysia
Language: Malay
Subtitle: None
IMDB Link: http://imdb.com/title/tt2145756/
FOR SUBTITLE:
SEACRH HERE
SEACRH HERE
PLOT MOVIE
“Nongkrong” features three different men named Aman (Angah), Bada (Sam) and Cumi (Epy) who try to obtain riches through lazy means, by buying lottery numbers. Cumi is desperate to propose to his longtime girlfriend, Lin (Nuremy) while Bada and Aman just want to change their families’ lives for the better. The three then decide to meet a Malay shaman in order to obtain winning lottery numbers. The shaman summons a beautiful sea princess to help them, on the condition that Bada weds the princess. However, when the princess transforms into a hideous creature on the day of their wedding, the three of them turn tail and run, and so the chase begins…


Read more...

Menara Tertinggi Asia Tenggara

Takhta Petronas Twin Tower sebagai menara tertinggi Asia Tenggara bakal tumbang menjelang tahun 2020. Do Indonesia Signature Tower sedang giat dibina dan apabila siap kelak bangunan 111 tingkat setinggi 638 Meter ini akan menjadi menara ke lima tertinggi di dunia. Ini berbanding hanya 88 tingkat dan 452 Meter pada menara berkembar Petronas. Projek bernilai 18 Trillion Rupiah (RM 6 Billion) ini bakal menempatkan hotel, pusat beli belah serta ruang pejabat. Pembinaan menara ini ialah bagi memenuhi kehendak ruang pejabat yang semakin tinggi di Jakarta. Ia juga bakal menjadi bahan berlagak warga Indonesia bila bergaduh dengan Malaysian di Youtube dan Forum . "Menara kami lebih tinggi donk!. WKWKWKWKWKW"






Laporan asal SkyscraperCity

Read more...

No Plat WWW 1

WWW ialah plat nombor kereta yang terhangat bulan ini. Ada aku dengar rumours pemilik WWW 1 membayar lebih setengah Juta untuk kereta milik beliau. Pada awalnya aku tak tahu siapakah individu yang sanggup membayar sebanyak itu hanya untuk sebuah nombor pendaftaran kereta dan hari ini misteri ini terjawab. Behold..Rupanya tak lain tak bukan Sultan negeri aku Johor. The surprising part is kenapa harga WWW 404 dan WWW 1337 murah. Nampak sangat yang memohon nombor WWW ini tidak banyak yang G33k dan 1337
Thanks @Azrul_Azizan for the Twitip


Untuk senarai penuh nombor kereta yang ada WWW sila ke Laman JPJ Disini

Read more...

Tablet PC Samsung Galaxy One


Tablet Windows8 ialah antara produk yang dinantikan kerana ia bakal menjadi peranti sinergi sebuah tablet dan sitem operasi Windows. Permasalahan utama tablet yang ada sekarang ialah ianya masih belum boleh meggantikan desktop sebagai peranti perkerjaan harian. Samsung Galaxy One ialah konsep rekaan Laura Hong dan Charles de Belizal. Ia bukan sahaja sebuah tablet PC malahan ianya juga sebuah projektor. Anda boleh menggunakan mana-mana permukaan rata sebagai monitor dan Galaxy One akan berubah menjadi papan kekunci. Ia juga dilengkapi stylus seperti Galaxy Note dan ini membolehkan anda menggunakan perisian Photoshop macam diatas sebuha Wacom Cintiq. Nice concept tetapi bateri mesti drain tahap gaban. On another side note branding GALAXY adalah khas hanya untuk peranti Android jadi penamaan Galaxy One disini adalah misnomer.






Laporan asal Yanko

Read more...

Jika Poster Kempen Obama Direka di Malaysia


Harus diakui poster pilhanraya parti politik Malaysia semuanya macam haram. Seakan tidak berovolusi semenjak 1957. Poster pilihanraya Obama pula sangat moden dan dikatakan antara penyebab golongan muda can relate to him in the successful 2008 election. Pernahkah anda terfikir bagaimana rupa poster pilihanraya Barrack Obama sekiranya poster beliau direka oleh "designer" Malaysia?






Read more...

Model Masjid Sultan Abu Bakar Dipasang Di Legoland


Masjid Sultan Abu Bakar ialah antara masjid yang tercantik di Malaysia. Ianya dibina pada tahun 1892 dan siap sepenuhnya pada tahun 1900. Ianya dibina oleh Sultan Ibrahim ibni Sultan Abu Bakar dan mempunyai rekaan yang berlainan dari masjid yang terbina sebelumnya. Pengaruh kolonial England dapat dilihat pada rekaan masjid dengan menara masjid dibina seakan menara jam era Victorian. Ianya direka oleh Tuan Haji Muhammad Arif bin Punak. Masjid ini adalah antara monumen yang pasti anda lihat apabila pergi ke Johor Bahru. Too bad masjid ini juga dikenali sebagai masjid Mawi kawhwin dikalangan peminat muzik tanah air.

Dibawah ialah model masjid ini yang diletakkan di LEGOLAND Johor. Awesome! Masjid Sultan Abu Bakar adalah salah satu mercu tanda Johor yang diabadikan dalam versi miniatur di Legoland. Terdapat hampir 100 mercu tanda terkenal dari Malaysia dan seluruh dunia akan diletakkan di Legoland apabila ia siap kelak. Tahukah anda setiap satu model harganya boleh mencecah RM100 000 dan memerlukan ratusan jam untuk dibina. Cool beans!

Gambar ehsan saudara @Hazrey dan jika anda mahukan laporan lebih terperinci nantikan kemunculan segmen LEGOLAND di Majalah Tiga tidak berapa lama lagi. Boleh tengok sneak peak pembinaan taman tema termahsyur dunia ini. Yeah!






Read more...

Apartment Dengan Bilik Terapung

Staying on the topic of rumah dan penggunaan ruang, apartment dibawah ialah satu lagi contoh penggunaan ruang yang bijak. Bilik tidur didalam apartment di Montrouge Perancis ini dibina untuk terapung diatas ruang tamu. Apartment ini kecil dengan saiz hanya 538 kaki persegi dan solusi yang diambil oleh firma ECDM untuk menghasilkan ruang besar sangatlah kreatif fan cool. Rumah aku nanti tidak lah sekecil ini tapi konsep bilik terapung sangat appealing. Now to find a way to incorporate this idea in my house.

In b4 "kalau seks ganas tak tanggal ke bilik dari siling?"





Laporan asal sini

Read more...

Alodia Gosiengfiao : Cosplayer Dari Filipina

Alodia Gosiengfiao (24) ialah seorang cosplayer yang berasal dari Quezon Filipina dengan peminat dari serata dunia. Beliau kini dilantik menjadi duta untuk saluran Animax dan baru-baru ini beliau menghadiri Malaysian Games and Comic Convention. Alodia sudah mula menjinakkan diri didalam bidang Cosplaying sejak berumur 15 tahun dan sepanjang pembabitan beliau sudah bercosplay sebanyak 40 watak kesemuanya. Dibawah ialah photoshoot yang dilakukan oleh WakarimasenLOL.com .

Sila lawati WakarimasenLOL untuk berita anime dan cosplaying seluruh Malaysia. Got aweks pictar also





Read more...

Spider - Tapi Bagaimana (Official MV)

Jumaat, 11 Mei 2012


memang best...layan

p/s : sape lagi nak sokong produk kite jika bukan kita 1 MALAYSIA

Read more...

Kelebihan Android

Selasa, 8 Mei 2012

kelebihan android
Setiap Smartphone masa kini mempunyai kelebihan masing – masing. Dari Blackberry yang multifunction sehingga android. Admin akan bercerita mengenai android yang menurut beberapa sumber sudah menguasai lebih dari 33% dari seluruh pasaran handphone baru. Jika beberapa tahun lalau masih didominasi oleh symbian, sekarang nokia sudah mularisau melihat perkembangan android yang begitu cepat.
1.Percuma
Produk dari google ini, Android boleh digunakan dengan percuma. Anda boleh customize sendiri aplikasi yang akan digunakan. Bagi pengeluar smartphone, Android merupakan pilihan menarik kerana harganya yang “free” sehingga boleh mengurangkan kos pengeluaran dari handphone yang mereka keluarkan.
Oleh kerana banyak syarikat pengeluar dan developer software yang mengembangkan aplikasi android, pengguna juga boleh memilih aplikasi yang sesuai dengan keperluan masing – masing. Hanya mencari aplikasi di android market kemudian install pada handphone. Jika tidak sesuai dengan keperluan hanya perlu uninstall dan mencari aplikasi lain di android market.

2. Multi Tasking
Seperti notebook, semua handphone android boleh multitasking. Ertinya pengguna boleh memerintahkan handphone untuk membuat beberapa tugas sekaligus. Sebagai contoh, semasa anda download aplikasi, anda boleh menggunakan aplikasi lain seperti mendengar muzik, login ke twitter dan tugas lain.
Seperti apa yang dikatakan Steve Jobs (Apple), PC tablet akan menggantikan tugas notebook tetapi dengan gadget yang lebih ringan.

3. Selalu Update
Seperti operating system “open source” yang lain, Android selalu “ up-to-date” untuk melakukan perubahan. Setiap kali ada “bug” yang baru ditemui, pencipta aplikasi akan menyediakan “patch” untuk memperbaikinya. Dan jangan lupa, setiap versi yang diupgrade akan meningkatkan performance OS itu sendiri.
4. Nama Baik Google
Tidak dinafikan google menjadi salah satu alasan kenapa android cepat dipercayai oleh semua orang di dunia. Google selalu menghadirkan warna baru di internet melalui produk – produk mereka yang penuh dengan inovasi. Dan yang lebih penting lagi, sebagian besar produk google boleh dinikmati dengan percuma.
Dan seperti produk google yang lain, android menjadi terkenal dan terima masyarakat dunia kerana google. Bahkan dikatakan android “menumpang” nama google untuk menjadi terkenal.

5 : Sokongan Smartphone Popular
Mungkin ini yang dinamakan “simbiosis mutualisme” antara pengeluar handphone kelas atas dengan google. Untuk mengurang kos operasi pengeluar handphone akan mencari OS yang berkualiti dengan harga seminimum mungkin dan pada masa yang sama google datang dan memberi tawaran “android” dengan harga “percuma”. Merupakan perkara yang bodoh jika menolak tawaran tersebut, beberapa pengeluar terkenal mula meyokong Android diantaranya Samsung, Motorola, HTC dan sony ericsson.
6. Aplikasi yang pelbagai.
Jika anda baru menggunakan android, cuba anda buka menu android market. Disitu ada beribu aplikasi yang siap sediadigunakan bermula dari aplikasi untuk pekerjaan seharian, aplikasi gallery foto, aplikasi jejaringsocial, games dan banyak lagi.
Hanya perlu memilih aplikasi mana yang anda ingin digunakan dan install pada handphone anda. Walaupun begitu, beberapa aplikasi memang bersifat komersial sehingga anda harus mengeluarkan wang saku untuk menggunakannya.
Beberapa kelebihan di atas adalah gambaran umum kenapa harus memilih android.

sumber

Read more...

Rumah yang dekat Beneria Ipoh


































Read more...

Mengapa Pas tidak boleh bersama Umno?

Ahad, 6 Mei 2012

Masih ada lagi yang bertanya, mengapa Pas tidak boleh bersama Umno sedangkan boleh pula bersama DAP dan PKR? Saya rasa saya sudah jawab ini berkali-kali tetapi biarlah buat kali terakhirnya saya jawab sekali lagi.

Jawapan saya berbentuk cerita.

Andaikata ada orang Melayu-A menjemput seorang Melayu-B yang lain ke kelab malam untuk minum beer. Tetapi, pada masa yang sama ada seorang bukan Melayu menjemputnya ke kedai mamak untuk minum teh tarik. Maka Melayu-B memilih untuk bersama yang bukan Melayu untuk ke kedai mamak.

Tiba-tiba yang Melayu-A tadi marah dan terus berkata, “Hoi Melayu, tidak sedar dirikah? Awak tu Melayu, aku Melayu, awak Islam, aku Islam, sepatutnya awak bersama aku, bukan dengan yang bukan Islam!” Melayu-B pun terkejut dengan bantahannya dan terus menjawab, “Tapi kamu ajak saya untuk ke kelab malam untuk minum beer!” Dengan bersahaja Melayu-A menjawab, “Tidak mengapa, saya minum beer, awak minumlah air Cola!”

Persoalanya, adakah wajar tindakan sedemikian? Walaupun tidak minum beer bersama, sebagai seorang Islam Melayu-B tidak boleh meminum beer dan jika Melayu-B berada bersama walaupun di tangannya hanya memegang segelas Cola, ia tetap bersubahat dengan kejahatan tersebut.

Pengajaran dari cerita yang ringkas ini ialah, yang penting bukan buat sesuatu ‘dengan siapa’, tetapi ‘buat apa’. Kalau buat jahat, walaupun dengan ustaz, ia tetap jahat dan akan tetap berdosa. Kalau buat baik, walaupun dengan orang bukan Islam, ia tetap kerja baik dan orang Islam tersebut tetap mendapat pahala!

Umno ingin meneruskan budaya politik rasuah, fitnah, menyeleweng, menindas dan perkaumannya. Kalau Pas turut bersama mereka, maka akan turut terpalit dengan budaya yang jijik itu. Pemuda-pemuda Pas akan diminta mengedarkan video lucah yang kononnya melibatkan DSAI. Pas juga akan diminta membela segala penyelewengan NFC dan juga menghalalkan pembantaian rakyat oleh pihak polis pada 28 April lalu.

Sedangkan apabila Pas bertanya kepada PKR dan DAP mengenai apa yang mereka ingin usahakan, mereka menjawab “sebuah kerajaan yang bebas rasuah, adil, berkebajikan terhadap rakyatnya dan bebas perkauman”. Pada masa yang sama, institusi keagamaan akan dibebaskan dari kongkongan Umno yang ingin membantutkan Islam sehingga menjadi agama yang sempit dan tidak berwibawa.

Apabila dibandingkan kedua-dua pilihan dan diletakkan di hadapan, maka adalah amat jelas bahawa pilihan PR adalah yang terbaik. Ingat! Yang penting bukan soal ‘buat dengan siapa’ tetapi yang penting adalah ‘buat apa’?


Khalid Samad
4 Mei 2012


* Dipetik dari blog Khalid Samad, Ahli Parlimen Shah Alam dan Ahli Jawatankuasa Kerja Pas Pusat

Read more...

About

Lorem Ipsum

Our Blogger Templates

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP