.:SELAMAT DATANG.:

Click Me~
"Selamat Datang ke Blog Tumpang Lalu "

Versus (2012) malay (Episod 01)

Isnin, 16 April 2012


Versus (2012) | Showing Time: 13 Mac 09:30 pm Country: Malaysia | Language: Malay | Genre: TV Show,Concert | Subtitle: None | Quality: SDTVRip – Jie Azz


Kumpulan 6ixth Sense: Adi Priyo Sambodo (Adi) – Vokalis, Mohd Faiz Azizi Arlis (Gjie) – Gitar Utama, Mohd Safuan Hasnan (Wan) – Dram, Mohd Fairuz Ramli (Ayoy) – Bass dan Shahrul Effendy (Athan)
Kumpulan Hujan: Mohammad Noh B. Salleh (Noh) – Vokalis, Hang Dimas Santoso (Dimas) – Keyboard, Izzat Uzani B. Abd Ghani (Izzat)- Bass, Azham Bin Ahmad (Acer) – Dram dan Hezry Hafidz (AG Coco) 

Kumpulan Go Gerila: Muhammad Aizat B. Amdan (Aizat) – Keyboard, Muhammad Anas B. Amdan (Anas) – Gitar, Mohd Amirullah B. Jahari (Amir) – Vokal, Mohamad Firdaus B. Zulkefle (Pito) – Bass, Mohd. Ashroff B. Mohd Shariff (Ashroff) – Gitar dan Ruviyamin B. Ruslan (Ruvi)
Kumpulan Sofarz: Ahmad Fairoz B. Mohamad (Fairuz) – Bass, Wan Shah Baharom B. Niktah (One) – Dram, Amir B. Mahiyiddin (Amiir) – Vokalis, Zarimi B. Zahari (Zimi) – Gitar Utama, Wan Shahbaharin B. Niktah (Shah) – Gitar dan Rodie Bin Jamun (Rodie) – Keyboard.
Kumpulan Black ParallaxHanifah bin Md Hanafiah (Black) – Vokalis,Nik Mustaza B. Nik Mustapha (Taja) – Gitar utama, Mohd Fatih B. Mohd Darwis (Gfat) – Bass, Azhar B. Abd Razak (Babab) – Gitar kedua, Reza Ramsey (Bajai) – Pemain Kibod, Mustafal Bakri B. Ismail (Bakri) – Pemain dram.

Sinopsis: Program realiti Versus mementaskan lima kumpulan muzik iaitu Hujan, Sofazr, Sixth Sense, Black Parallax dan Go Gerila. Versus akan disiarkan bermula 13 April depan selama lapan minggu, pada setiap Jumaat pukul 9.30 malam di TV9 dan stesen radio Hot FM.Versus mempertandingkan kumpulan-kumpulan muzik.Penekanan program ini pada aspek komposisi lagu, persembahan dan kreativiti mereka dalam menyampaikan lagu sedia ada dengan nafas baru.
Apa yang mahu ditonjolkan adalah susunan muzik dan aspek vokal menjadi perkara kedua. Malah, program ini juga tiada penyingkiran mingguan.Jennifer Thompson akan menjadi salah seorang juri tetap dalam program itu nanti.TV9 yakin Versus mampu menjadi program signatur yang berjaya di TV9 kerana ia dihasilkan daripada formula dan format yang tersendiri.Sistem penilaian Versus adalah berdasarkan undian Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) dan permarkahan juri profesional.Ia membariskan penggiat muzik Jennifer Thompson selaku ketua juri, komposer Loque sebagai juri tetap dan seorang juri jemputan mingguan.
Pada setiap minggu, setiap kumpulan perlu menggubah lagu lama yang diberikan mengikut tema tertentu.Dalam tempoh seminggu, para peserta perlu membuat persiapan dan mempersembahkan lagu tersebut pada konsert mingguan sebagai medan penilaian.Tempoh undian akan bermula pada setiap Jumaat pukul 10.30 malam selepas berakhir konsert mingguan sehingga Jumaat minggu berikutnya pada 12 tengah hari.Versus yang menawarkan hadiah utama bernilai RM200,000 itu akan diacarakan oleh Aidid Marcello dan Hunny Madu.


(Episod 01)

0 komen:

Lorem Ipsum

Our Blogger Templates

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP